Ligatura cu benzi elastice riscurile si rata de succes a acestui tratament pentru hemoroizi

In articolul precedent am vorbit despre legarea hemoroizilor cu benzi elastice si despre ce implica recuperarea dupa o astfel de procedura. In acest articol vom vedea de ce ar trebui sa optam pentru procedura de legare a hemoroizilor, si despre riscurile si rata sa de succes.
De ce procedura de legare a hemoroizilor cu benzi elastice?

Legarea hemoroizilor este o procedura folosita atunci cand alte tratamente pentru hemoroizi nu au dat rezultate. Ar trebui sa luati in considerare aceasta procedura daca aveti:

Hemoroizi de gradul 2 si 3
Mai multi hemoroizi
Hemoroizi care sangereaza abundent sau hemoroizi extrem de durerosi
Hemoroizi interni
Hemoroizi trombozati
Hemoroizi procidenti

Riscurile legate de procedura de legare a hemoroizilor cu benzi elastice
Inainte sa optati pentru acest tratament pentru hemoroizi, exista cateva riscuri pe care ar trebui sa le cantariti:

Unele persoane au reactii alergice la anestezie.
Un anestezic local poate sa nu amorteasca zona suficient de mult pentru a preveni durerea.
Este posibil ca doctorul sa plaseze banda elastica prea aproape de zona din canalul anal care contine senzori de durere, cauzand un disconfort si mai mare.
Este posibil sa va alegeti cu cheaguri de sange care duc la hemoroizi interni si externi.
S-ar putea sa aveti probleme cu vezica si cu urinatul in urma acestei proceduri.
Exista posibilitatea ca hemoroizii ramasi sa se inflameze.
Poate interveni o sangerare masiva, asa ca este bine sa evitati aspirina si alte medicamente similare cam 5 zile inainte si dupa procedura.
In cazuri foarte rare, puteti face septicemie perianala, o infectie care va poate ameninta viata. Febra este un semn, asa ca fiti foarte atenti.
Hemoroizii pot aparea din nou.

In ciuda acestor riscuri insa, exista cateva vesti bune in legatura cu procedura de legare a hemoroizilor: este unul dintre cele mai ieftine tratamente pentru hemoroizi care s-a dovedit de succes.

Care este rata de succes?

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti, este sa va asigurati ca medicul dvs. are atat experienta necesara cat si echipamentul potrivit pentru aceasta procedura.
Mare parte din succesul acestei proceduri depinde de dvs., si de abilitatea dvs. de a face schimbari in stilul de viata pentru o defecatie mai usoara, astfel incat hemoroizii dvs. sa nu mai apara.
Specialistii cred ca rata de succes este foarte mare pentru procedeul de ligare a hemoroizilor cu benzi elastice, intrucat trateaza eficient hemoroizii interni medii si mici.
Exista si numerosi pacienti cu hemoroizi, care au optat pentru aceasta procedura, si care sustin eficienta ei.

In ceea ce priveste tratamentele pentru hemoroizi, legarea hemoroizilor cu benzi elastice s-a dovedit mai eficienta decat scleroterapia sau terapia de coagulare in infrarosu, ca sa nu mai amintim ca e si mai ieftina.

Cu toate acestea, este de asemenea adevarat ca in cazul persoanelor cu hemoroizi mai voluminosi, rata de succes este mai scazuta. Este si cazul celor care continua sa dezvolte noi si noi hemoroizi. Conform unui studiu, aproximativ 15-20% dintre pacienti dezvolta hemoroizi din nou dupa 5 ani.
Daca ati trecut deja prin 3 sau 4 proceduri de legare a hemoroizilor cu benzi elastice iar hemoroizii dvs. tot nu dispar, este timpul sa incepeti sa va ganditi la o hemoroidectomie, sau la alte tratamente pentru hemoroizi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu